Sitecore Symposium - laatste ontwikkelingen

Created: 31 Oct 2022, last update: 4 Apr 2024

Sitecore Symposium - laatste ontwikkelingen

Sitecore Content Hub One

In het kort is Content Hub One een eenvoudig Cloud CMS voor API-gebaseerde toepassingen. Een headless contentmanagementsysteem gebaseerd op Content Hub, maar dan zonder de geavanceerde DAM, workflow en planning tools.

 

Sitecore XM Cloud

XM Cloud, het headless SaaS CMS met enterprise functionaliteit, bestond al in private beta en was hot topic tijdens het symposium. Het CMS zelf is vrijwel gelijk aan en compatibel met Sitecore XP, denk aan item serialisatie, custom CMS code en Sitecore PowerShell scripts. Deze functionaliteiten zullen doorgaans uitwisselbaar zijn.

Sitecore 10.3

Tijdens het symposium werd benadrukt dat de huidige gebruikers van Sitecore XP niet vergeten worden. Naast al het headless-geweld, blijft Sitecore het huidige Sitecore XP platform gelukkig ook gewoon ondersteunen én doorontwikkelen. Er komen onder andere innovaties naar XP die nu al beschikbaar zijn in XM Cloud, zoals Web-hooks en Headless SXA. Mochten XP-gebruikers in de toekomst een eventuele overstap naar een headless Cloud CMS willen maken, is dat makkelijker. De releasedatum van Sitecore 10.3 is nog niet bekend, ergens komende maanden zal het beschikbaar zijn.